Ce sunt implanturile dentare?
Implanturile dentare, asa cum le cunoastem noi astazi, au fost inventate in anul 1952 de catre un chirurg ortoped suedez, numit Per-Ingvar Branemark. Astazi, ele sunt considerate standardul, atunci cand vine vorba de inlocuirea dintilor lipsa.
Implant dentar
Un implant dentar este un dispozitiv chirurgical, care este plasat in osul maxilarului si lasat sa fuzioneze cu osul, intr-un interval de cateva luni. Implantul actioneaza ca un inlocuitor pentru radacina unui dinte lipsa, iar peste el se aseaza o coroana care tine locul dintelui in sine. Aceasta solutie de tratament este cel mai apropiat lucru de un dinte natural, deoarece nu afecteaza dintii din apropiere si are o mare stabilitate si rezistenta. Procesul de fuziune dintre implant si osul maxilarului se numeste “osteointegrare”. Cele mai multe implanturi sunt realizate din titan, ceea ce le permite sa se integreze in os, fara a fi recunoscute ca un obiect strain in corpul nostru.
De-a lungul timpului, tehnologia si stiinta au progresat foarte mult pentru a imbunatati rezultatele de plasare ale implantului dentar. Astazi, rata de succes a implanturilor este de aproximativ 98%.
Implanturile pot fi folosite pentru a inlocui un singur dinte, mai multi dinti sau toti dintii. Scopul lor este de a restabili atat functia, cat si estetica. Pe langa implanturi, mai exista si alte doua optiuni de inlocuire a dintilor lipsa: aparatele dentare detasabile, cunoscute si sub denumirea de proteze sau coroanele dentare fixe (cimentate). Pentru a lua o decizie privind tipul de inlocuitor, este necesar un consult cu medicul dumneavoastra stomatolog, care va face o alegere ce depinde de mai multi factori. In mod specific, pentru implanturi dentare Bucuresti, acesti factori includ: locatia dintelui / dintilor lipsa, calitatea si cantitatea osului unde va fi amplasat implantul, sanatatea pacientului, costurile sau preferinta pacientului.
Un medic stomatolog de la www.dentalcrownhealth.ro va examina zona care trebuie luata in considerare pentru implantul dentar si va face o evaluare clinica, pentru a stabili daca pacientul este un bun candidat pentru aceasta procedura.
Recomandarea este sa alegeti intotdeauna aceasta optiune, daca primiti aviz favorabil din partea medicului dentist, fiind cea mai rezistenta, dar si singura care va va face sa uitati ca la un moment dat ati avut un dinte lipsa.