Cum extinzi durata de viata a componentelor din calculatoare second hand?
De cele mai multe ori, cei care au nevoie de un dispozitiv desktop opteaza pentru varianta unor calculatoare second hand, cu garantia ca vor invata trucuri si vor cauta sfaturi pentru a extinde durata de viata a celor mai solicitate componente ale acestora. Pentru a evita alte investitii costisitoare, pentru a evita defectarea iremediabila a calculatorului, utilizatorii trebuie sa isi ia masuri preventive, maximizand durata de viata a componentelor. Calculatoarele pot fi folosite astfel o perioada cat mai indelungata.
Ce masuri trebuie sa iei pentru a extinde durata de functionare a componentelor solicitate din cadrul unor calculatoare second hand?
Fie ca este vorba de calculatoare noi, second hand sau chiar de calculatoare refurbished, specialistii magazinului online Calculator-ieftin.ro sfatuiesc utilizatorii sa puna un accent crescut pe prelungirea duratei de viata a unor componente. Unul din cele mai importante componente este placa de baza. Aceasta este complexa, delicata, iar cele mai mici defectiuni poate avea urmari serioase. O placa de baza are o durata de utilizare maxima de 3-4 ani, ceea ce inseamna ca in cazul calculatoarelor second hand, aceasta trebuie inlocuita aproape imediat dupa achizitionare.
In cazul in care placa de baza cedeaza din cauza deteriorarii condensatorilor, aceasta trebuie inlocuita, insa utilizatorii trebuie sa aiba in vedere faptul ca numai caldura excesiva, umiditatea si curentul static pot afecta placa de baza. Calculatorul trebuie tinut departe de zonele cu umiditate excesiva si cu aer extrem de uscat, iar carcasa trebuie sa fie bine ventilata.
Unitatea de stocare sau hard disk-ul se poate deteriora din diferite motive. HDD-ul este mecanic, are componente in miscare care se deterioreaza o data cu trecerea timpului din punct de vedre mecanic. Pentru a prelungi durata de viata a acestei importante componente, este recomandat ca utilizatorii sa investeasca in echipamente cu protectie la supratensiune si sa evite temperaturile extreme si praful excesiv.
Calculatoare second hand | calculatoare refurbished | Calculator-ieftin.ro
Memoria este o componenta cheie a oricarui calculator pentru o experienta placuta in utilizare. Aceasta poate avea o durata de viata remarcabil de lunga, cu conditia de a folosi dispozitivul la temperaturi cuprinse intre 0-85 de grade Celsius. De asemenea, ar fi bine ca utilizatorii sa investeasca in echipamente cu protectie la supratensiune, precum prelungitoare cu protectie, surse sau UPS-uri.
Nu in ultimul rand, sursa de alimentare a calculatorului este o componenta ce furnizeaza curent electric in computer si este construita sa tina cat mai mult cu conditia ca utilizatorii sa evite activitatile care o forteaza pe o perioada indelungata, precum mineritul de criptomonede si overclock-ingul.