Dieta bogata in proteine

Oamenii care doresc sa slabeasca decid adesea sa adopte o dieta bogata in proteine. Consumul de proteine ​​ajuta o persoana sa se simta plina, ceea ce poate duce la consumul mai mic de calorii in general. Dietele bogate in proteine ​​includ de obicei cantitati mari de proteine ​​si doar o cantitate mica de carbohidrati.

Majoritatea oamenilor pot urma o dieta bogata in proteine ​​consumand carne, peste, produse lactate, fasole si leguminoase, oua si legume relativ bogate in proteine, cum ar fi sparanghelul si spanacul.

Persoanele care urmeaza aceasta dieta vor alege adesea sa-si reduca aportul de carbohidrati, ceea ce poate implica limitarea consumului de alimente foarte procesate, paine si alte produse de patiserie, bomboane, paste si orez alb.

Alimente care trebuie incluse si excluse

Alegerea alimentelor potrivite atunci cand se consuma o dieta bogata in proteine ​​este importanta pentru o eficienta maxima. Mai jos sunt cateva alegeri excelente de proteine ​​care ar putea fi potrivite pentru o varietate de planuri dietetice:

  • oua;
  • carne de vita;
  • piept de pui;
  • piept de curcan;
  • fasole, cum ar fi fasole garbanzo sau fasole neagra;
  • creveti;
  • nuci si seminte, cum ar fi seminte de dovleac, arahide si migdale;
  • peste, inclusiv somon;
  • paine cu cereale incoltite;
  • linte;
  • quinoa;
  • naut;
  • ovaz;
  • produse lactate, cum ar fi iaurt grecesc, lapte de vaca sau branza;
  • legume, inclusiv varza de Bruxelles si broccoli.

In general, o persoana ar trebui sa evite urmatoarele alimente ca parte a dietei bogate in proteine:

  • produse care contin zahar rafinat, cum ar fi bomboane, produse de patiserie si bauturi racoritoare;
  • alimente foarte procesate;
  • alimente pe care producatorii le comercializeaza ca produse „dietetice”, deoarece contin adesea cantitati excesive de indulcitor artificial.

Beneficiile proteinelor

Pe langa faptul ca ajuta la scaderea in greutate, proteinele ofera organismului cateva beneficii esentiale si anume:

  • furnizarea enzimelor care ajuta la alimentarea a mii de reactii chimice in tot corpul;
  • ajuta organismul sa mentina si sa intareasca parul, pielea, muschii si oasele;
  • anumite proteine ​​sunt necesare pentru a produce hormoni care ajuta la comunicarea organelor si celulelor corpului.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Setari de Confidentialitate
Nume Activat
Cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a putea oferi o experienta cat mai placuta
Google Analytics
We track anonymized user information to improve our website.
x

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.