Beneficiile uleiului de ricin ca si remediu naturist
Uleiul de ricin este un lichid galbui, vascos, ce se extrage din semintele de ricin si are efecte miraculoase asupra corpului uman. Acest ulei este folosit de sute de ani, avand o concentratie mare de acizi grasi neasaturati si prezinta proprietati puternice antioxidante si antiinflamatorii.
Cu un gust neplacut, uleiul de ricin se foloseste intern doar la recomandarea medicului impotriva constipatiei si a parazitilor intestinali, fiind un laxativ foarte puternic si eficient in tratarea constipatiei. Uleiul de ricin se foloseste fiind administrat in paralel cu seminte de dovleac pentru parazitii intestinali. Extern, uleiul de ricin este folosit ca si tratare a numeroaselor afectiuni si probleme de sanatate, ca aliat al frumusetii tenului, parului si unghiilor.
Ce beneficii are uleiul de ricin asupra sanatatii?
Uleiul de ricin este cunoscut pentru proprietatile antiinflamatorii ale acestuia, ceea ce il face perfect pentru masajul zilnic si lupta impotriva artritei. Acest remediu este extrem de benefic pentru durerile articulare, inflamarea nervilor, dar si pentru durerile musculare.
Persoanele ce se confrunta cu dureri de spate provocate de sciatica pot aplica ulei de ricin pe zona dureroasa. Ulterior, se poate acoperi zona cu un prosop incalzit si pacientii stau 20 de minute astfel. Procedura se poate repeta o data la doua ore.
Uleiul de ricin calmeaza iritatiile pielii, fiind ideal pentru eczeme, degeratur, arsuri, rani superficiale, piele uscata, dar si pentru acnee, pete de batranete si iritatii la nivelul tenului. Se recomanda ungerea zonelor afectate cu acest ulei care se indeparteaza dimineata cu sapun si cu apa calda.
In sezonul rece, uleiul de ricin ajuta la hidratarea pielii daca se amesteca cu galbenus de ou si se aplica pe fata si maini in strat subtire.
Uleiul de ricin – aliat al frumusetii
Uleiul de ricin este un aliat important al frumusetii daca se aplica:
- pe zona iritata si intarita de pe coate;
- pe zonele cu negi;
- pe gene pentru alungirea si ingrosarea lor;
- pe sprancenele care sunt mai razlete;
- pe unghii pentru a fi rezistente si tari.