Cum pot ajuta tensiometrele la mentinerea sanatatii in conditii optime?
Afectiunile cardiovasculare sunt unele dintre cele mai frecvente probleme de sanatate cu care se confrunta oamenii, atat la nivel national, dar si international, motiv pentru care acestia ar trebui sa isi monitorizeze periodic tensiunea arteriala, pentru a putea interveni rapid in cazul unor schimbari care pot anunta o afectiune medicala sau un risc pentru sanatatea sau chiar viata oamenilor.
Drept urmare, in orice casa ar trebui sa existe tensiometre, mai ales ca pe piata exista o gama larga de astfel de dispozitive medicale, usor de utilizat si la preturi avantajoase.
Cum si de ce se utilizeaza tensiometrele?
Un tensiometru este utilizat pentru a masura tensiunea arteriala, detectand astfel cazurile de tensiune arteriala excesiva. Pentru un diagnostic corect, trebuie efectuate mai multe masuratori in conditii adecvate si interpretate tinand cont de datele pacientului (varsta, sex, ereditate, stil de viata, medicatie, alte patologii).
Acest dispozitiv medical este format dintr-o manseta gonflabila si un manometru cu ac sau electronic si este disponibil in mai multe modele: manual, electronic sau conectat, cu baterii, pentru brat sau incheietura mainii, modele care pot fi gasite la distribuitorul online de tehnica si echipamente medicale Med-Tehnica.ro.
Un astfel de dispozitiv poate fi utilizat atat in cadrul unitatilor medicale, de la spitale si clinici medicale, la cabinete medicale si chiar farmacii, de catre prefesionisti din domeniu, precum si de oamenii obisnuiti, acasa, pentru o mai buna monitorizare a tensiunii. In acest fel pot fi observate mai usor fluctuatiile de tensiune, care vor fi mentionate medicului cardiolog, iar in urma acestora se poate lua decizia de adaptare a tratamentului medicamentos la noile nevoi ale pacientului.
Tensiometre | pulsoximetru | Med-Tehnica.ro
Cum mai poate fi monitorizata starea de sanatate acasa?
Totodata, exista si alte dispozitive medicale care ajuta la monitorizarea starii de santate acasa, mai ales in cazul in care sunt prezente deja unele boli sau afectiuni cronice. De exemplu, un pulsoximetru este foarte util chiar si in cazul banalelor afectiuni respiratorii, care pot evolua astfel incat sa reprezinte un pericol pentru pacient.
Acesta masoara cantitatea de oxigen din sange, o scadere importanta a acestuia presupunand interventia rapida a unui medic specialist.