Mirosul neplacut al respiratiei noastre este cauzat in cele mai multe cazuri de bacteriile care se afla in cavitatea bucala. In cazuri rare aceasta respiratie urat mirositoare poate provenii din probleme grave de sanatate, de cele mai multe ori stabilite la nivelul ficatului. Daca ne luptam sa ne pastram respiratia proaspata si totusi nu reusim acest lucru, este foarte important sa vizitam un medic stomatolog care poate stabili cu precizie daca este cauza la nivelul cavitatii bucale sau nu. Un cabinet stomatologic in Bucuresti este foarte usor de gasit, astfel nu avem nici un motiv sa amanam vizita. In cazul fericit in care respiratia urat mirositoare are cauza la nivelul cavitatii bucale, iata cateva mici sfaturi pentru ameliorarea problemei.
Cabinet stomatolog Dristor
Cavitatea noastra bucala este un loc propice pentru bacterii. Prima bariera impotriva halitei este saliva. Fara saliva, gura noastra uscata devine un loc care faciliteaza si mai mult dezvoltarea bacteriilor. Solutia este hidratarea. Cu cat consumam mai multe lichide, cu atat mai bine.
Primul gand care ne vine in minte atunci cand avem impresia ca respiratia noastra are nevoie de putina improspatare, este sa luam o bomboana mentolata sau o guma de mestecat. Daca aceste produse contin zahar, atunci noi nu facem altceva decat sa inrautatim situatia, pentru ca zaharul este benefic pentru bacterii si chiar ajuta la inmultirea acestora. De aceea, daca utilizam bomboane sau guma de mestecat, acestea nu trebuie sa contina zahar.
Ceaiul verde functioneaza ca un deodorant pentru gura noastra, datorita proprietatilor anti microbiene pe care le are. Este un dezinfectant natural, care ajuta la eliminarea si protectia impotriva bacteriilor cauzatoare de mirosuri neplacute.
Un pas foarte important in igiena orala, care de ele mai multe ori este sarit de catre persoanele care reclama o respiratie urat mirositoare, este curatarea limbii. Bacteriile se depun in toata cavitatea bucala, nu doar pe dinti. De aceea, este important ca la un periaj sa acordam suficient timp si curatarii limbii si peretilor gurii. Utilizarea apei de gura cel putin 1 data pe zi, ne ajuta sa eliminam placa de la nivelul intregii cavitati bucale.
Pentru mai multe sfaturi legate de igiena orala, va recomandam contactarea specialistilor de la cabinet stomatolog Dristor, la adresa www.cabinetstomatolog.ro