Solutii naturale pentru ameliorarea durerilor articulare
Corpul uman este un aparat flexibil format din 400 de articulatii care functioneaza perfect pana la o cadere, o accidentare sau pana la o anumita varsta. Multe persoane prezinta o sensibilitate la articulatii. In functie de tipul de durere, ar trebui insa consultat medicul pentru un tratament adecvat.
Cum se poate preveni aceasta durere articulara?
Pentru a mentine oasele si cartilajul in forma buna, acestea trebuie cat mai bine protejate. Exista multe solutii si suplimente naturale care ajuta in acest sens, precum:
- consumul de omega-3 – ofera flexibilitate;
- consumul de antioxidanti pentru a proteja celulele de stresul oxidativ;
- consumul de oligoelemente pentru a mentine si dezvolta cartilajul.
Spirulina amelioreaza durerile articulatiilor
Spirulina este foarte eficienta impotriva durerii articulare. Din acest motiv, sportivii o consuma destul de mult. Intr-adevar, asociata cu exercitiul fizic, spirulina promoveaza cresterea in masa musculara si imbunatateste recuperarea dupa efort. In plus, clorofila detine proprietati antioxidante, ceea ce este foarte bine pentru articulatii.
Masarea blanda a articulatiilor dureroase
Cand apar dureri in articulatii, trebuie masate bland pentru a reduce durerea. Aceste masaje fac posibila detensionarea blocajelor. Pentru a face acest lucru, trebuie utilizata o crema, un ulei sau un gel potrivit pentru ameliorarea durerii. De exemplu, un gel de masaj cu propolis, combinat cu uleiuri esentiale de menta si arbore de ceai, poate avea un efect calmant.
Alimente de consumat pentru a evita durerile articulare
Alimentele care favorizeaza inflamatia ar trebui limitate si anume: mezelurile, carnea grasa, zaharul si produsele dulci, fainoasele albe etc. Se poate consuma:
- turmeric – care este antiseptic, antiinflamator si antioxidant;
- ghimbir – este antioxidant si antiinflamator datorita gingerolului;
- cirese care contin o multime de omega-3;
- varza cruda sau putin gatita care contine vitaminele B, C si K.
In cele din urma, se recomanda consumul optim de apa pentru cartilajele care sunt compuse in principal din apa.