Urmeaza sa sustii un examen de admitere la scoli de agenti de politie?
Un absolvent de liceu, la inceput de drum privind cariera sa, va avea mari emotii inainte sustinerea unui examen de admitere la scoli de agenti de politie.
Cea mai frecventa greseala a tinerilor este confruntarea cu panica, lucru care ii pune de fiecare data in defavoare. Cu informatii la dispozitie, acestia vor avea incredere in capacitatile lor, sustinand examenul doar cu emotii constructive.
Care sunt scolile de politie din Romania?
In Romania, absolventii de liceu pot opta pentru una dintre cele sase scoli puse la dispozitie. Concret, este vorba de sase scoli postliceale MAI, dupa cum urmeaza:
-
Scoala de Agenti de Politie „Vasile Lascar”, Campina;
-
Scoala de Agenti de Politie „Septimiu Muresan”, Cluj-Napoca;
-
Scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera „Avram Iancu”, Oradea;
-
Scoala Militara de Subofiteri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica”, Dragasani;
-
Scoala Militara de Subofiteri de Jandarmi „Petru Rares”, Falticeni;
-
Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila „Pavel Zaganescu”, Boldesti.
Fiecare dintre aceste scoli difera privind calificarea. Durata studiilor este aceeasi, iar forma invatamantului este cu frecventa.
Pregatirea pentru un examen de admitere la scoli de agenti de politie
Dupa ce tanarul absolvent de liceu s-a hotarat privitor la aria in care isi doreste sa lucreze in viitor, poate alege scoala unde isi va continua studiile. In acest sens, se va tine cont de: inclinatii, pasiuni si asteptari de la viitor.
Probele de examinare a cunostintelor depind, in functie de fiecare scoala. Probele specifice fiecarei institutii postliceale sunt urmatoarele:
-
limba romana, gramatica;
-
limba engleza/ limba franceza, la alegere;
-
sport, traseu aplicativ.
Exceptie face Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila „Pavel Zaganescu”, Boldesti, unde admiterea consta in doua probe: matematica si sport, traseu aplicativ.
Examen de admitere la scoli de agenti de politie | StudyHub.ro
Studiul aprofundat al materiei pentru admiterea la una dintre aceste scoli ar trebui sa inceapa cu un an inainte. In acest fel, absolventul nu va intra in criza de timp, ci va avea posibilitatea de a parcurge fiecare notiune importanta.
Testarea cunostintelor este esentiala! Prin platforma StudyHub.ro, absolventii au acces la peste 14.000 de teste grila din materia de admitere, 100 de simulari pentru examene, precum si teoria materiilor (lb. romana si engleza).